29 Kasım 2015 Pazar

Eleanor & Park - Rainbow Rowell | Kitap İncelemesi *79

Eleanor & Park
Rainbow Rowell

Pegasus Yayınları
Çeviren: Müge Kocaman Özçelik
Özgün Adı: Eleanor & Park
#Çok Satanlar
355 Sayfa - Ciltli

★  ★  ★  ☆  ☆


KAPAK:

 Pegasus Yayınları tarafından müthiş bir baskıyla yayımlanan ve Harriet Russell tarafından hazırlanan kitabın kapağında birlikte müzik dinleyen Eleanor ve Park resmedilmiş.



YAZAR HAKKINDA:

 Tüm dünyada gençler (Eleanor & Park / Fangirl) ve yetişkinler için (Attachments / Landline) yazdığı kitaplarla büyük başarı elde edip geniş hayran kitlesi kazanan Rainbow Rowell ülkemizde de bir hayli ilgi gördü. 
 Türkçe'ye çeviren ilk kitabı Eleanor ve Park okurlar tarafından çok sevilirken Fangirl'in yayın tarihi merakla bekleniyor.

KONUSU:


 Eleanor, kızıl saçları, tuhaf giysileri ve başının dertte olduğu fazla kilolarıyla yaşıtlarından oldukça farklı. Ancak bu farklılığı avantaja çevirecek kadar da akıllı.
 Park, çizgi romanları ve müzik zevkiyle kendisine ayrı dünya kuran bir Asyalı. Ve bu dünyaya Eleanor'u sonsuza dek dahil etmeye kararlı.


KİTAP HAKKINDA:

 Uzun süredir yayımlanmasını beklediğim Eleanor & Park'ı genel hatlarıyla beğendim.
 Yazarların kusursuz karakterler yaratmaya çalıştığı günümüzde Rainbow Rowell'in gerçekçiliğini kitabın başlarında sevdim. Ancak ortalardan sonra olayların giderek klişeleştiğini sezdim ki bu benim için şaşırtıcıydı. Son kısımda ise yazarın hayal gücümüzü kullanabilmemiz adına sonu açık uçlu bırakması kitaba karşı olumlu bakış açımı biraz daha değiştirmiş oldu.

SONSÖZ:

 Gençlik hikayelerinden hoşlanıyorsanız Eleanor & Park'ı okumanızı öneririm.

 Eleanor & Park Tanıtım Filmini İzlemek İçin Tıklayın 



 


Tüm Hakları Saklıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...