11 Ocak 2015 Pazar

Kitap İncelemesi #44 (Sokak Kedisi Bob)


Sokak Kedisi Bob

James Bowen 


Yabancı Yayınları
Çeviren: Işıl Karahanoğlu Zaimoğlu
Özgün Adı: A Street Cat Named Bob 
#Çok Satanlar
222 Sayfa - Ciltsiz


               ★ ★ ☆ ☆ 


" Herkesin bir fırsata ihtiyacı vardır, herkes o ikinci şansı hak eder. "

KAPAK:

 Yabancı Yayınları'ndan çıkan ve üzerinde Sokak Kedisi Bob'u bulunduran kapak tasarımını çok sevimli bulduğumu söylemeliyim. Bunun yanı sıra kalitesi ve içerisindeki patili sayfalarından ötürü de Yabancı Yayınları'na teşekkürlerimi sunuyorum.



YAZAR HAKKINDA:

 Uyuşturucu tedavisi gören ve yaşamını önceleri sokak sanatçılığı yaparak, sonrasında ise Big Issue dergisini satarak devam ettiren Bowen, Bob'u bir an olsun yanından ayırmadı.
 İnsanların yoğun ilgilerine bir müddet sonra alışan James'in yaşamı Mary Pachnos'tan kitap yazma önerisi aldıktan sonra bütünüyle değişti.
 Çok kısa bir zamanda en çok satanlar arasındaki yerini alan yazar, sıradışı öyküsünü okurlarıyla buluşturmaya devam ediyor. 

KONUSU:

 James, bütün akşam gitar çaldığı o gece eve döndüğünde apartman girişindeki yaralı sarmanı fark etti. Sahibinin olabileceği düşüncesiyle onu eve almaktan çekinse de ertesi gün tıpkı kendisi gibi yapayalnız olduğunu anladı. 
 Kıt kanaat parasıyla kediyi tedavi ettirip, mamalar satın alan James, onda bir farklılık olduğunu içten içe biliyordu ve çok geçmeden haklı olduğunu ortaya çıkacaktı.
 Bob'un hayatına girmesiyle James yaşama sıkıca tutunacaktı.

KİTAP HAKKINDA:

 Uyuşturucu bağımlısı, ailesinden uzakta asi bir genç, geçmişinden habersiz, yaralı, beklenilenden akıllı bir kedi ve onların akıl almaz bağlılıkları...
 Tanrı herkese ikinci bir şans sunar, bütün mesele onu iyi değerlendirebilmektir.
 Kedilerle aranız iyiyse, bir hayli akıcı bu kitabı elinizden bırakamayacaksınız.



SONSÖZ:

 Bir sarmanın insan hayatını ne kadar değiştirebileceğini merak ediyorsanız, Sokak Kedisi Bob'u okuyabilirsiniz. Ayrıca Bob ve James'in maceraları Bob'un Dünyası ile kaldığı yerden devam ediyor.


James Bowen Bob'u Anlatıyor 




Tüm Hakları Saklıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...