14 Nisan 2015 Salı

Kitap İncelemesi #58 (Harry Potter ve Felsefe Taşı)


Harry Potter ve Felsefe Taşı

J.K.Rowling

Yapı Kredi Yayınları
Çeviren: Ülkü Tamer
Özgün Adı: Harry Potter and the Philosopher's Stone
#Çok Satanlar
         274 Sayfa - Ciltsiz

          ★ ★ ★ ★ ☆ 

"Bayanlar baylar. Harry Potter'ın büyülü dünyasına adım atmadan önce kemerlerinizi bağlayın."




KAPAK:

 Yapı Kredi Yayınları tarafından yayımlanan ve Mary GrandPre ile David Saylor'ın hazırladığı kapakta, süpürgesi üzerinde altın snitch'i yakalamaya çalışan Harry Potter'ın yanı sıra, haberci baykuş ve her daim yardımına koşacak olan Profesör Dumbledore bulunmakta.

YAZAR HAKKINDA:

 J.K (Joanne Kathleen) Rowling ilk kitabı Tavşan'ı henüz 6 yaşında yazdı. Onu dünyaya duyuran Harry Potter Serisi'nin temellerini ise rötarlı bir tren yolculuğu esnasında attı.
 Eşinden ayrıldıktan sonra kızına bakmak ve geçimini sağlamak için uğraşan Rowling, Felsefe Taşı'nı bir Çin lokantasında tamamladı.
 Harry Potter ile 400 milyondan fazla kopya satarak hem edebiyat hem de sinema dünyasında adından sıkça söz ettiren yazar, aynı zamanda 1 kitap yazarak dolar milyarderliğine yükselen ilk kişi oldu ve İngiltere'nin en zengin kadını unvanını elde etti.


KONUSU:

 Anne ve babasını talihsiz bir kazada kaybettiğini sanan Harry Potter, evlatlık verildiği akrabaları Durstley'lerle birlikte yaşamakta ve sıradan bir çocuk olduğunu düşünmektedir.
 Geçmişinden bir haber olan Potter'ın geleceği, beklenmedik bir anda baykuşlar tarafından getirilen mektuplar ile tümüyle değişecektir.
 Harry Potter bir Muggle değildir. Onun tüm sihir dünyasında küçük yaştan itibaren şöhrete kavuşmuş bir büyücü olduğunu anlaması ise biraz zaman alacaktır. 
 Hogwards Cadılık ve Büyücülük Okulu'na başvurmadığı halde seçilen Potter, bir yandan ailesi ile ilgili gizemi kavrayıp kimliğini kazanırken bir yandan da karanlık güçler ile mücadele etmek zorunda kalacaktır.


KİTAP HAKKINDA:

 Hogwards'ın ihtişamlı ve büyülü dünyasına hoşgeldiniz.
 Asalar, iksirler, büyülü pelerinler, sihirli sözcükler, uçan süpürgeler ve daha nicesi...
 Hazırlıklı olun. Bu kitapta okuyacağınız her şey, nefesinizi kesebilir. 
 İyinin yanındaki kötüye razıysanız Büyük Salon'daki yerinizi alın ve ziyafetin tanıdı çıkarın.

SONSÖZ:

 Siz de benim gibi Harry Potter ile büyüdüyseniz, kitapları okumaya en kısa zamanda başlayın.


 


   Tüm Hakları Saklıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...