15 Mayıs 2015 Cuma

Kitap İncelemesi #60 (Göremediğimiz Tüm Işıklar)


Göremediğimiz Tüm Işıklar

Anthony Doerr

Koridor Yayınları
Çeviren: Handan Ünlü Haktanır
Özgün Adı: All the Light We Cannot See
#Pulitzer Ödülü
          576 Sayfa - Ciltsiz

          ★ ★ ★  

"Yılın en çok konuşulan kitabı. "

KAPAK:

 Koridor Yayınları tarafından orijinal tasarımı ile yayımlanan kitabın kapağında, savaşın hüküm sürdüğü toprakları ve çok geçmeden külle kaplanacak olan mavi gökyüzünü görebilmek mümkün.





YAZAR HAKKINDA:

 Americalı yazar Anthony Doerr'un büyük araştırmalar sonucunda 10 yılda tamamladığı ve ona dünya çapında ün kazandıran romanı Göremediğimiz Tüm Işıklar (All the Light We Cannot See), The New York Times'dan The Washington Post'a, The Guardian'dan Goodreads'e, Amozon'dan Apple'a kadar birçok kurum ve kuruluş tarafından yılın en iyi kitabı seçilirken, geçtiğimiz haftalarda 2015 Pulitzer Ödülü'nün de sahibi oldu.
 Okurların birbirlerine tavsiyeleri ile kısa sürede bir milyondan fazla satan kitap, kuşkusuz yılın en çok konuşulan romanlarından.

KONUSU:


 Görme becerisini küçük yaşta kaybeden Marie Laure, Fransa'da bir müzede kilit ustası olarak çalışan babasının yapmış olduğu maket sayesinde yaşadığı mahalleyi avucunun içi gibi biliyor, adımlarını sayarak istediği yere kısa sürede ulaşabiliyordu.
 Babasının doğum günü hediyesi olarak satın aldığı kitap sayesinde okumaya ve maceralara tutkuyla bağlanan küçük kız, asıl maceranın maketin içinde bir yerlerde usulca yattığı ise henüz bilmiyordu.

 Günlerini genellikle kardeşi Jutta ve yetimhanedeki diğer çocuklarla birlikte geçiren Werner, boş vakitlerinde bozulan aletleri tamir etmekten oldukça zevk alıyordu. Bilim onun için mucizevi bir şeydi ve bunun bir parçası olmak, bilimadamı olarak yeni şeyler icat etmek elbette isterdi. Ancak 15 yaşına geldiğinde buradan ayrılıp, babasının öldüğü yere, kömür ocağına gitmek zorunda kalacaktı. 15'ine sayılı günler kaldığındaysa karşı konulamaz bir fırsat yakalamıştı. Alman Ordusu'na katılabilir, bu ölüm kucağından kurtulabilirdi. Ancak Werner'in ve matematiğin hesaplayamadığı şey, bir karanlıktan çıkıp diğerine doğru yol aldığıydı. 


KİTAP HAKKINDA:

 Görme engelli küçük bir kız, dahilik derecesinde akıllı bir genç ve savaşın hayalperest çocuklara yaptıkları...

 Olay örgüsünü çok beğendiğim kitabı okurken, karakterleri adeta yanı başımda hissettim. Onlarla üzüldüm, sevindim, olayları merak ettim ve kısa sürede bitirdim.
  Antony Doerr'un kaleminden çıkan müthiş bir tarihi roman, Göremediğimiz Tüm Işıklar, kazandığı ödülleri kesinlikle hak ediyor.

SONSÖZ: 

 Dram kitaplarından hoşlanıyorsanız Göremediğimiz Tüm Işıklar'ı okumanızı öneririm.





Tüm Hakları Saklıdır.

2 yorum:

  1. Ödüllü bir kitap olduğunu biliyordum.merak ettiklerim arasında.Paylaşım için teşekkürler..

    YanıtlaSil
  2. Ben böyle bir kitap görmedim..Bi solukta bitti

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...