4 Mayıs 2015 Pazartesi

Kitap İncelemesi #59 (İnsan Sürümü 0.4)


İnsan Sürümü 0.4

Mike Lancaster


Altın Kitaplar

Çeviren: Berna Gülpınar
Özgün Adı: 0.4 It's a Brave New World
#BilimKurgu
222 Sayfa - Ciltsiz

              ★ ★ ★ ☆ 

"Benim adım Kyle Straker ve ben artık yokum."

KAPAK:


 Altın Kitaplar tarafından yayımlanan kitabın kapağında, değişenlerin birbirleriyle iletişime geçmelerini sağlayan etten kablolar bulunmakta.
 Tasarımın oldukça ilgi çekici olduğunu belirtirken, bende yazar Mike Lancaster'ın imzalamış olduğu bir kopyanın bulunduğunu da eklemek isterim.


YAZAR HAKKINDA:

 Küçük yaştan beri Güliver'in Gezileri, Dünyalar Savaşı, Dünyanın Merkezine Yolculuk gibi bilim kurgu kitapları okuyup, Doctor Who ve Uzay Yolu seyrederek hayal gücünü geliştiren, sonrasında bu hayal gücünü yazıya dökmeye karar veren Mike Lancaster, ilk romanı İnsan Sürümü 0.4'te geleceği kaleme alıyor.
 Kitabın geniş bir yaş skalasına hitap ettiğini düşünen yazar, kolay okunur dili ile bunu kanıtlıyor.
 İnsan Sürümü 0.4'ü aşık olduğu için gurur duyduğu karısına armağan eden Lancaster, ailesiyle birlikte Cambridge'de yaşıyor.

KONUSU:


 Danny Birnie ablasını hipnotize ettiğini söylüyor her ne kadar arkadaşları ona inanmasa da bunu yaptığını iddia ediyordu. Öyle ki bu yıl ki yetenek yarışmasına katılacak ve onu izleyen insanları kendine hayran bırakacaktı.
 Kyle Straker ise herkesin önünde rezil olduğu o yıldan sonra bir daha yarışmaya katılmayı hiç düşünmemişti. Ama elbette Danny'nin sözde hipnoz oyununu izlemeye gidecekti.
 Ne olduysa işte tam da o gün oldu. Danny sahneye 4 gönüllü istediğinde Kyle elini havada bulmuştu. Bu kararının onu yer yüzünden sileceğini ise bilmiyordu.



KİTAP HAKKINDA:

 Gözlerinizi açtığınızda etrafınızdaki hiç kimsenin hareket etmediğini düşünün. Siz ve hipnoza katılmış 3 kişi dışında.
 İnsanlara ne olmuştu böyle? Bütün bunlar Danny'nin başının altından çıkan bir şaka mıydı yoksa hala hipnozun etkisi altındalar mıydı?
 Herkesin birdenbire tuhaf davrandığı, radyonun, televizyonun, telefonun ve bilgisayarın çalışmadığı bir zamanda, değişmeyen 4 kişi ne yapacaktı?

SONSÖZ:

 Bilim kurgu seviyorsanız İnsan Sürümü 0.4'e bir şans verebilirsiniz.




Tüm Hakları Saklıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...