25 Ağustos 2015 Salı

Çizgi Roman İncelemesi #13 (İç Savaş)

İç Savaş


Yazar: Mark Millar 
Çizer: Steve McNiven
Renklendirme: Morry Hollowel


Marmara Çizgi


Çeviren: İlke Keskin
Özgün Adı: Civil War
212 Sayfa - Ciltsiz

             ★ ★   

"Sen Kimin Tarafındasın?"





KAPAK:

 Marmara Çizgi tarafından muhteşem bir baskıyla yayımlanan kitabın ön kapağında Captan America ve Spiderman yer alırken, arka kapakta Ironman ile karşılaşıyoruz.
 Kitabın ilk sayfasında ise aynı zamanda çevirmenliğini yapan İlke Keskin'in, Marvel dünyasını anlamamızı kolaylaştıracak ön sözü bulunmakta.



ÇİZİMLER ve RENKLENDİRME:

 McNiven'ın ellerinden çıkan çizimleri çok beğenirken, Hollowell'ın üstlendiği renklendirmeye kesinlikle bayıldım. Canlı renklerin seçilmesiyle kitap göz alıcı hale gelmiş.


KONUSU:

 Ülkedeki karışıklar sebebiyle hükümet "Süper Kahraman Kayıt Yasası" tasarısı çıkarmaya karar vermiş,bu tasarıya göre tüm maskeli kahramanların gerçek kimliklerini açıklayarak kendilerini devlete tanıtmalarını zorunlu tutmuştur.
 Bu önemli değişiklik sonucunda Marvel evreni ikiye bölünürken, Ironman ve onun tarafındakiler yasanın gerekliliğini savunmaya başlamış, buna karşılık Captan America ve ekibi yasayı imzalamakta direnmektedir.
 Tüm kahramanları içinden çıkılmaz bir iç savaşa sürükleyen bu fikir ayrılığı daha büyük felaketlere sebep olurken, aynı zamanda iki liderin kapışmasına tanıklık edecektir.


KİTAP HAKKINDA:

 Thor'un esrarengiz bir biçimde savaşa dahil oluşuna, kafa karışıklığı yaşayan Spiderman'in ikircikli tutumuna, Captan America ve Ironman'in hırslarına seyirci kaldığımız İç Savaş'ta sen kimin tarafındasın?



SONSÖZ:

 Captan America'nın film konusu olan İç Savaş'ı 2016'a kadar okumanızı tavsiye ederim.



Tüm Hakları Saklıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...