19 Ağustos 2014 Salı

Kitap İncelemesi #23 (Beyoğlu'nun En Güzel Abisi)

Beyoğlu'nun En Güzel Abisi
Ahmet Ümit

  Everest Yayınları
 #Çok Satanlar
 412 Sayfa - Ciltsiz

   ★ ★ ☆ ☆ 

'' Aşk, yaşamı; cinayet, ölümü sıradanlıktan kurtarır. ''

KAPAK:

 Everest Yayınları tarafından basılan kitabın kapağında, yıkılmayı bekleyen binaların, kapıları sökülmüş, çerçeveleri çıkarılmış, duvarları çökmüş, çatıları uçmuş evlerin arasında yürüyen Beyoğlu'nun En Güzel Abisi resmedilmiş.




YAZAR HAKKINDA:

 Türkiye'de polisiye roman denilince akla gelen ilk isim Ahmet Ümit, yıllar önce yarattığı Komiser Nevzat karakterini bu kez romanına konu etmekle kalmayıp, aynı zamanda Beyoğlu'nun arka planında yaşanan hayata da bizi ortak ediyor.
 Kentsel dönüşümden, Ermeni ve Rum vatandaşların yaşadığı sorunlara kadar birçok konuyu eserinde barındıran yazar, geçtiğimiz yaz yaşanan Gezi Parkı olaylarına da romanında değinmeden edemiyor.




KONUSU:


 Yılbaşı gecesi herkes eğlenirken Komiser Nevzat, işlenen cinayeti aydınlatmak adına Tarlabaşında'ydı. 
 Burada yıllar öncesinde görev yapmış olmasının verdiği rahatlık hissi, ne yazık ki bu soğuk İstanbul gecesinde yanında değildi.
 Taksim Meydanı'ndan yükselen eğlence sesleri eşliğinde Komiser Nevzat ve ekibi bu şüpheli cinayetin ipuçlarını topluyordu.
 Diğer herkes gibi o da bu gecenin tadını çıkarabilmeyi isterdi elbette ancak belki de böylesi daha iyiydi. Nede olsa evde onu bekleyen kimse yoktu. 



KİTAP HAKKINDA:

 Beyoğlu'nun arka sokaklarında sizi gezintiye çıkaran bu kitap, aşkı, ihaneti ve cinayeti anlatmakla kalmayıp, yıkık dökük binaların ortasında yaşayan sefil insanları, çıkar uğruna harcanan nice hayatı, geçmişin hâlâ kanayan ve zamanla kabuk bağlamış acılarını, silahların konuştuğu sokakları ve paranın hüküm sürdüğü dünyayı gözler önüne seriyor.

SONSÖZ:

 Ahmet Ümit'in eleştiri niteliğindeki bu kitabını okuyabilirsiniz.


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...