11 Aralık 2014 Perşembe

Kitap İncelemesi #40 (Bildirge Serisi #2 / Direniş)

Direniş
Gemma Malley

Delidolu Yayınları
Çeviren: Demet Evrenoğlu
Özgün Adı: The Resistance
272 Sayfa - Ciltsiz

             ★ ★ ★ ☆ 

"Bunun sadece bir iş olmadığını unutma Peter. Bu bir savaş!"

KAPAK:

 Delidolu Yayınları tarafından okuyucuyla buluşturulan Bildirge Serisi'nin ikinci kitabı Direniş'in kapağında, rahme düşen yeni hayatı ve bunun getirisi olan umudu sembolize eden cenin resmedilmiş.



YAZAR HAKKINDA:

 "Herkesin ölümsüz olduğu bir dünya nasıl olurdu?" sorusu ile ilk romanı Bildirge'yi yazmaya başlayan ve serinin ikinci kitabı Direniş ile olayları biraz daha karıştırmaya devam ediyor

http://www.gemmamalley.com/


KONUSU:


 Peter ve Anna bundan sonraki hayatlarının çok daha huzurlu geçeceğini umarken her şey bir anda değişiverdi. 

 Yeraltı Hareketi'ne katılan Peter, Pincent İlaç Firması'nın gizemini çözecek en ideal kişiydi. Bu sebeple görev için Büyükbabası'nın yanında yer almış çok kısa sürede Büyük Depo'da dönen dolapları anlamıştı.

 Anna, yaşamın amacının bir çocuk doğurabilmek olduğuna inanıyordu. Bu sayede, gelecek, yeni doğan her bebekle biraz daha aydınlanacaktı. Ancak gerçekle yüzleştiğinde tüm hayalleri suya düştü. Yeniden işe yaramaz olmuştu ve bütün bunlar yanlış kararlar vermesine sebep oldu.

KİTAP HAKKINDA:

 Bütün toplumlar, gençlerden korkar. Öyle ki bu korkularını onlara baskı yapmakla yenebileceklerini bile düşünürler. Onlardan korkaklar, çünkü gençler cesurdur, özgürdür. Peki ya yetişkinler, haksızlığa ses çıkaracak kadar güçlü müdür?
 Yazarın sade dili sayesinde kısa sürede okunan ve farklı bakış açılarının kullanılmasıyla çok daha merak uyandıran kitap, her gencin gelecek için bir umut olduğunun altını çizmekte.

SONSÖZ:

 Serinin son kitabı olan Miras'ı okumak için sabırsızlanıyorum.


 

Tüm Hakları Saklıdır.

1 yorum:

  1. Bu güzel bloğun takipçisi oldum. Kitaplar harika şeyler. Siz de bir sürü kitap yorumlamışsınız. :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...