24 Haziran 2015 Çarşamba

Çizgi Roman İncelemesi #9 (Y: Son Erkek #3 - Küçük Bir Adım)


Y: Son Erkek #3 - Küçük Bir Adım

Yazar: Brian K. Vaughan
Çizer: Pia Guerra
Renklendirme: Pamela Rambo

Çizgi Düşler

Çeviren: İlke Keskin
Özgün Adı: Y: The Last Man #3 - One Small Step
        167 Sayfa - Renkli


             ★ ★ ★  

 "Salgından nedeni bilinmez bir biçimde kurtulan Yorick Brown, artık sanıldığı gibi emsalsiz olmayabilir. "


KAPAK:


 Çizgi Düşler tarafından orijinal tasarımı ile yayımlanan ve serinin #11 -17 arasındaki sayılarını bir arada barındıran kitabın kapağında, uzaydan dünyaya gelmekte olan kurukafalı bir astronot resmedilmiş.
 Arka kapakta ise, silahıyla her an hazırda olan İsrailli askerini, kucağındaki maymunu ile Yorick'i ve arkadaşı ile yerkürede gezinen astronotları görebilmek mümkün.




ÇİZİMLER ve RENKLENDİRME:

 Çizim ve renklendirmelerini genel itibariyle sevdiğim serinin 3. kitabında dikkatimi çeken asıl nokta, birkaç balondaki hatalar oldu. Bunlar kitabı okumama engel değildi ancak elbette olmamasını dilerdim. Bunun dışında kitabın baskısı her zaman olduğu gibi çok başarılıydı.


KONUSU:

 Yorick Brown, dünya üzerindeki tek erkek olduğu gerçeğini kabullenmeye başlamış, görev ve sorumluluklarının bilincine varmıştı ki Rus ajanının getirdiği haberle biraz olsun rahatladı.
 Bir uzay gemisi dünyaya zorunlu iniş yapacak böylelikle dünya kurtulacaktı çünkü gemiden bulunan 3 astronottan 2si erkekti. Yorick yakın zamanda omuzlarındaki yükün hafifleyeceğini düşünüyordu ki, asıl meselenin astronotları sağ salim yüzeye indirebilmek olduğunu kavradı. Üstelik iş yalnızca bununla da bitmiyordu. Son erkeğin İsrailli askerlere karşı direnmekten başka şansı yoktu.

 

 KİTAP HAKKINDA:

 Yorick Brown'un "kahraman" olma yolunda yavaş adımlarla ilerlediği Y: Son Erkek serisinde macera hız kesmeden devam ediyor.
 Astronotlar dünyaya inebilecek mi? 3 erkek sorunu çözmek için yeterli mi? Mucizeler gerçek olabilir mi? Yoksa dünyanın kaderi kadınların elinde mi?


 SONSÖZ:

 Serinin 4. cildini okumak için sabırsızlanıyorum.




Tüm Hakları Saklıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...