20 Haziran 2014 Cuma

Kitap İncelemesi #15 (Hale Serisi 1 / Hale)


                 Hale
    Alexandera Adornetto

         Pegasus Yayınları 
      Çeviren: Esra Kılıççı
        Özgün Adı: Halo
        478 Sayfa - Ciltsiz

                ★ ★ ☆ ☆ ☆


'' Aşk kötülüğe karşı koyacak kadar güçlü müdür? ''


 KAPAK:

 Serinin ilk kitabı olan Hale'nin ön kapağında, saçları alnına düşen Xavier ile, muazzam kanatları ve aşk dolu gözleriyle ona bakan Bethany resmedilmiş. Ayrıca kapak tasarımında altın detaylarda göze çarpıyor. Pegasus Yayınları tarafından yayımlanan kitabın kapak tasarımını konuyla özdeşleşmesi ve ilgi çekiciliği açısından oldukça başarılı bulduğumu söylemeliyim.
 Bunun yanı sıra iç kapakta da kitap hakkında birçok iyi eleştiri bulunmakta.



YAZAR HAKKINDA:

  Alexandra Adornetto, Hale kitabı yayımlandığında yalnızca 18 yaşındaydı. Kısa sürede büyük başarılara imza atan yazar kitap okumayı çok sevdiğini ve iflah olmaz bir kitap alıcısı olduğunu söylüyor.
 Yazarın tam bir kitap kurdu olduğunu ve bu nedenle Hale kitabını yazım süreci içerisinde birçok kitaptan esinlendiğini kitabı okurken görebilmek mümkün. Üstelik yazar sade dili sayesinde bize akıcı bir kitap sunuyor.
 Ayrıca yazar kitaba, Beyonce'un kitapla aynı adı taşıyan şarkısından alıntı yaparak başlıyor.



                               '' Bebeğim, haleni görebiliyorum
                            Benim kurtarıcım olduğunu biliyorsun ''
          
Beyonce - Halo

                           


KONUSU:


 Venüs Koyu'nda karanlık güçler insanlara zorluk çıkarıyor, onları kendi taraflarına çekmeye çalışıyordu. Kötülük gün geçtikçe yayılıyor, felaketlerin ardı arkası kesilmiyordu. Ta ki Cennet'ten gönderilen 3 meleğin gelişine kadar...  
 Bethany dünyaya ilk kez geliyordu ve bu sebeptendir ki insan vücuduna alışması baş melek olan erkek kardeşi Gabriel ve daha önce de dünyayı birkaç kez ziyaret etmiş kız kardeşi Ivy'ye göre bir hayli zaman almıştı. Bu renkli evrendeki her şey göz alıcıydı. Sesler, ilk günlerde kimi sorunlar yaratsa da Bethany kısa süre sonra onlarla nasıl başa çıkabileceğini anlamıştı. İşin zor kısmı ise giysilerinin altındaki kanatlarının bazen günlerce kaskatı bir biçimde hareketsiz kalmasıydı. Ama bütün bunlar katlanılmaya değerdi çünkü insanları kötülükten uzak tutma görevi ona Tanrı tarafından verilmişti. 
 Gabriel ve Ivy'nin yanı sıra bazen kendisi bile bu önemli iş için neden seçildiğini düşünüyordu. Çünkü henüz yeteneğini bile keşfedememişti. 
 Bethany diğer meleklere nazaran insanlara ve duygulara daha yakındı. Belki de seçilmesindeki sebep buydu. Ancak insanlara bu kadar yakın olmak doğru değildi. Üstesinden başarıyla gelmesi gereken bir görevi vardı ve bu yüzden yeterince sorumlu davranmalıydı. Ne de olsa kısa süre sonra yeniden ait olduğu yere Cennet'e gidecekti.
 Çok geçmeden, insanlara olan bu yakınlığı onun hayatının aşkı ile karşılaşmasını sağlayacaktı. Ona koşulsuz bağlanacak ve onu kaybetmeyi ne olursa olsun göze alamayacaktı. Peki ya melekler konseyi bu ilişkiyi onaylayacak mıydı? Kötü güçler onların aşkına göz mü yumacaktı? 


Hale Kitabının Tanıtım Videosu




KİTAP HAKKINDA:

 Yazar, bu kitapta fantastik imgeleri kullanırken daha baskın olarak aşk temasını işleyerek okuyucuların beklentilerini farklı bir yöne çekmiş. Yani Hale'ye salt fantastik bir kitap demek yetersiz olur. Bu aynı zamanda genç yetişkinlere hitap edebilecek bir aşk romanı da. 
 Henüz 18 yaşındaki bir gencin elinden çıktığını göz önünde bulundurursak, dil açısından oldukça başarılı bulduğumu söylemeliyim. Bu sebepten ötürü, kitap okumayı sevmeyen kimselerin, fikirlerini değiştirebilecek güçte. Ancak kimi yerlerde konunun nereye varacağını tahmin etmek hiç de zor değildi. Belki de bu nedenden dolayı heyecanla değil de keyifle okuyabileceğiniz bir kitap olacaktır.


SONSÖZ:

 Eğer kitabı okuyup beğendiyseniz serisinin diğer kitapları olan Hades ve Cennet'i de okuyabilirsiniz. 
 Ayrıca melekler ve onların aşklarıyla ilgileniyorsanız Melekler Şehri filmini izlemenizi öneririm.


Melekler Şehri Filminin Fragmanı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...