25 Ağustos 2014 Pazartesi

Kitap İncelemesi #24 (Programlanmış Serisi #1 / 2054: Çıkış Yok)


 2054: Çıkış Yok

Teri Terry

Altın Kitaplar
Çeviren: Özgecan Kunt
Özgün Adı: Slated
365 Sayfa - Ciltsiz

★ ★ ★ ☆ ☆

'' Hafızanız silindiğinde gerçeği bilebilir misiniz? ''


KAPAK:

 Altın Kitaplar tarafından orijinal tasarımı ile okurlara ulaşan kitabın kapağında, hastaneden henüz çıkmış olması nedeniyle yaşadığı şaşkınlığı yeşil gözlerinden rahatlıkla okuyabileceğiniz Kyla resmedilmiş. Bunun yanı sıra kapak dizaynını oldukça beğendiğimi söylemeliyim. 


YAZAR HAKKINDA:

 3 diplomaya sahip olan Teresa (Teri) Terry aynı zamanda bilimadamı, avukat ve optometri uzmanıdır. Fransa'dan Avustralya'ya Kanada'dan İngiltere'ye birçok farklı şehirde yaşamış olan yazar, 2054: Çıkış Yok adlı distopik romanı için ilhamı, bir gece görmüş olduğu rüyada ve şu anda yaşamış olduğu Buckinghamshire Chilters'in kaldırımları ile kanal yollarında bulmuştur.
 Ayrıca Slated adlı serisi yazarın kişilik özelliklerinden izler de taşımaktadır.




KONUSU:

 Kyla(16) hastane odasında gözlerini açtığında, devletin cezalılara karşı kullanmış olduğu programlama sonucunda, zihnindeki anıları çoktan yitirmiş olmalıydı. Geri kalan beş yıl boyunca yaşamına temiz bir bilinçle devam etmesi ve tıpkı diğer programlanmışlar gibi düzene uyması bekleniyordu. Ancak Doktor Lysander'ın gözden kaçırmış olduğu şey Kyla'nın kimi hatıralarının silinmediğiydi ve bu sebeptendir ki Kyla bütünüyle diğerlerinden farklıydı.
 Şimdi Kyla, evlatlık verildiği ailenin yanında ona sunulan ikinci şansı değerlendirmek isterken, tüm bu olup bitene alışmaya çalışıyor, aynı zamanda kabuslarla da başa etmeye çabalıyordu.
 Üstelik anlamlandıramadığı rüyalar gördüğü o gecelerde, bileğine duygularını ölçmek amacıyla yerleştirilmiş olan Levo'su durmadan titriyor ve seviyesi giderek düşüyordu. Koşmak işte tam da bu durumlarda seviyenizi normal tutmanın en iyi yoluydu ve bu yöntemi okulda tanıştığı Ben sayesinde öğrenecekti. 
 Tam her şey yavaş yavaş yoluna girdiği sırada ise, geçmişin izleri Kyla'nın peşini bırakmayacak ve onu, kim olduğunu bulması konusunda ikna edecekti.


KİTAP HAKKINDA:

 Geçmişiniz olmadan gelecekte nasıl ilerlersiniz? Ya içinizdeki ses size emin olmadığınız şeyler fısıldıyorsa,onu dinler miydiniz? Peki gerçeği öğrenme konusunda cesaretinizi topladığınızda kime güveneceksiniz? 
 Sizi, bugünden tam 40 yıl sonrasına, 2020'lerde yaşanan zor günler sonucu hayatını kaybetmiş, Huda'larca programlanarak zihinleri boşaltılmış, ya da EKT tarafından izi sürülen kaybolmuş çocukların dünyasına sürükleyen, bu kitabı, akıcı dili sayesinde kısa sürede okuyacaksınız. 


SONSÖZ:

 Siz de tıpkı benim gibi distopya kitaplarından hoşlanıyorsanız Slated serisine göz atmanızı öneririm. Ayrıca senin ikinci kitabı olan 2055: Büyük Hesaplaşma'yı okuyarak, maceraya kaldığı yerden devam edebilirsiniz.

Teri Terry Slated'ı Anlatıyor


 

2 yorum:

  1. Bu kitap mükemmel değil mi ? Ben resmen aşık oldum. Yani yazarın dili olsun, kurgu olsun,karakterler olsun mükemmel. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de beğendim ayrıca yazarı çok tatlı :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...