14 Mart 2015 Cumartesi

Çizgi Roman İncelemesi #2 (Marvel Renkler / Daredevil : Sarı)


Daredevil : Sarı

Marvel Renkler


Yazar ve Çizer: Jeph Loeb &Tim Sale


Marmara Çizgi 

Çeviren: İlke Keskin
Özgün Adı: Daredevil Legends Vol 1: Yellow
160 Sayfa - Renkli - Kuşe

★ ★ ★ ★ 



"Bir adamın erkeklik ölçütü mindere nasıl düştüğü değil, ayağa nasıl kalktığıdır."



KAPAK:

 Marmara Çizgi tarafından yayımlanan ve sarı serisinin 6 sayısını bir arada bulunduran kitabın ön yüzünde, Daredevil'in etkileyici bir çizimi bulunurken arka kapakta kitabın orijinal resmi yer almakta. 

ÇİZİMLER ve RENKLENDİRME:

 Tim Sale tarafından hazırlanan çizimleri genel itibariyle beğendim. Kitapta asıl sevdiğim nokta ise renklendirme oldu. Bunun için Matt Hollingsworth'u kutlamak gerek. Ayrıca çizgi romanın konusuna tek kelimeyle Ba-Yıl-Dım. 





KONUSU:

 Görme engelli Matthew Murdock, babasının öldürüldüğü davanın düşmesi üzerine kendini adaletin doğru işlemesine adadı. Üniversiteyi bitirmesinin ardından en yakın arkadaşı ile hukuk bürosu açan Murdock, kısa sürede Fantastik Dörtlü'yle bile çalışma imkanı buldu. Bütün bunların yanı sıra babasının ölümünden sorumluları bulmakta kararlı olan yeni kahraman, aşkın tam ortasında kaldı. Sekreter olarak işe aldıkları Karen Page, Daredevil'in vazgeçilmezi olacaktı.
                                       



KİTAP HAKKINDA:

 Daredevil'in ortaya çıkışının ve sarı kostümden kırmızı kostüme geçişinin anlatıldığı hiç bitmesin istediğim bu kitapta, Murdock'un Karen'a karşı olan hislerini okurken çok duygulanacaksınız.
 Görme engelli korkusuz kahramanın yaşadıklarına ortak olurken, sizi kendisine çekmesine engel olamayacaksınız. 



SONSÖZ:

 Siz de Daredevil'i benim gibi çok seviyorsanız kesinlikle bu kitabı okumalısınız. Ayrıca benim Daredevil'le tanışmamı sağlayan başrolünde Ben Affleck'in oynadığı filmi de seyredebilirsiniz.

           Daredevil Filminin Fragmanını İzlemek İçin Tıklayın



 

Tüm Hakları Saklıdır.

2 yorum:

  1. İncelemen çok güzel ve faydalı. Daredevil Marvel ın en sevdiğim kahramanlarından biridir. İnsan Avengers kadrosunda da görmek istiyor. Dizisinin hazırlandığını okumuştum.

    YanıtlaSil
  2. merhaba daredevil'in bir çizgi romanını almak istiyorum ama karar veremedm sizce daredevil sarıyı mı almalıyım yoksa daredevil ikinci adamı mı? yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...