21 Aralık 2014 Pazar

Kitap İncelemesi #42 (Mustafa Kemal'e Aşklanmak)


Mustafa Kemal'e Aşklanmak
Halil Bezmen

Müptela Yayınları
#Tarihi Romanlar
302 Sayfa - Ciltsiz

              ★ ★  ☆ 


"Mustafa Kemal'e Aşklanmak, aşk dolu bir savaşa, savaş dolu bir aşka davettir."

KAPAK:

 Müptela Yayınları'ndan çıkan gerek konu gerekse renklerin uyumu açısından çok beğendiğim, kitabın kapağında, aşk dolu gözlerle karşısındaki "hayal"e bakan Cemile Hemşire resmedilmiş. 



YAZAR HAKKINDA:

 Aynı zamanda iş adamı ve makine mühendisi olan Halil Bezmen, 1992 - 93 yıllarında İSKİ dolandırıcılığı, tarihi eser kaçakçılığı ve vergi kaçırmakla suçlanarak medyanın yoğun baskısına maruz bırakıldı. Bu baskı altında adil yargılamanın mümkün olmayacağını söyleyen Bezmen çözümü Amerika’ya kaçmakta buldu. Öyle ki dokuz yıl sonra Türkiye'ye döndüğünde iş hayatına atılmak yerine kariyerine yeni bir soluk getirerek yazar olmaya karar verdi ve bu süreçte tam 10 kitap yazdı.


KONUSU:

 Güzelliği ve zekası ile herkesin ilgisini çeken Palma, henüz 15 yaşında iken düşmüştü aşkın kollarına. 
 Osman'la birlikteyken her şey daha da anlamlı, daha da güzeldi sanki Palma için. Öyle ki gözü ondan başkasını görmüyor, kimseye yüz vermiyordu. Dışarıda onun aşkı için sıra olmuş onlarca erkek varken, o Osman'ı seçmişti. 
 Çok geçmeden ayrıldıklarında ise Palma derin bir hüzne bürünmüştü.
 Annesi geçer demişti. Elbette geçecekti. Ancak şu saatten sonra hiçbir şey aynı olmayacaktı. 
 Artık Cemile Hemşire olmuştu Palma. İnsanlara yardım ediyor, onları tüm zorluklara rağmen hayata döndürmek için çabalıyordu. Dünyada bunca acı varken onun aşk acısı mı geçmeyecekti. 
 Cemile erkeklere karşı inancını kaybediyordu ki Mustafa Kemal çıktı karşına. Bu kez ise imkansız aşkın pençesine düştü bizim Palma.

KİTAP HAKKINDA:

 Cemile Hemşire'nin Mustafa Kemal'e olan karşılıksız ve imkansız aşkını, Kurtuluş Savaş'ının bilinmeyen yönleri üzerinden dolaylı olarak anlatan kitap, aşktan ziyade bir savaş romanı.
 Bu sebeptendir ki Mustafa Kemal'in kimi sayfalarda yer aldığı kitapta, geri kalan karakterleri yakından tanıyıp, onların duygularına ortak olmanız mümkün.
 Halil Bezmen, savaşın bugüne kadar irdelenmeyen yönlerini bize sunarken, aynı zamanda okuyucuyu düşünmeye de sevk ediyor.

" Güçlü olanın adil olması şarttır. "

SONSÖZ:

 Tarihin aşkla harmanlandığı bir dönem romanı arıyorsanız, Mustafa Kelmal'e Aşklanmak'ı okuyabilirsiniz. 


 

Tüm Hakları Saklıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...