16 Temmuz 2014 Çarşamba

Kitap İncelemesi #18 (Olasılıksız)



                Olasılıksız 
        Adam Fawer 

          April Yayıncılık
Çeviren: Şirin Okyayuz Yener
    Özgün Adı: Improbable
       #Çok Satanlar
     472 Sayfa - Ciltsiz

                ★ ★  ☆ ☆


 Olasılıksız diye bir şey yoktur. Düşük olasılık vardır.


KAPAK:

 April Yayıncılık tarafından yayımlanan kitabın kapağında HerAn'a girmek üzere olan Caine'i, kumardaki tüm olasılıkları, trendeki yaşam mücadelesini ve her şeye rağmen akıp giden zamanı görebilmek mümkün. Gerek konuyla bütünleşmesi gerekse ilgi çekiciliği açısından kapak tasarımını çok beğendiğimi söylemeliyim. Ayrıca kitabın arka kapağında Clive Cussler'ın övgüleri de yer almakta.


YAZAR HAKKINDA:

 Küçükken geçirdiği göz hastalığı nedeniyle babasının ona kitap okuması sayesinde edebiyata ilgi duyan yazarın ilk kitabı olan Olasılıksız, okurlar tarafından büyük bir ilgi görmüş, 5 dile çevrilmekle kalmamış aynı zamanda en iyi ilk roman dalında 2006 yılında International Thriller Writers ödülüne de layık görülmüştür. 
 Adam Fawer edebiyatla onu buluşturan babasına duyduğu derin sevgiyi, kitabı Philip Fawer'a ithaf ederek açığa vurmuştur.
 Yazarın bir diğer kitabı olan Empati ise Adam Fawer'ın edebiyat dünyasında adından sıkça söz edilmesini sağlamakla kalmayıp bunun yanı sıra Almanca, Japonca ve Türkçe olmak üzere 3 dilde yayımlanmıştır.


KONUSU:

 David Caine, rakibinin elindeki kartların olasılığını hesaplamayı denerken bir yandan da kokuya engel olmaya çalışıyordu. Bir daha kumar oynamayacağına dair kendine söz vermesine rağmen diğer tüm kumarbazlar gibi o da bu sözün arkasında duramıyordu. Aslında bir ay öncesine kadar her şey yolundaydı ta ki ders verirken geçirdiği o atağa kadar. Tedaviler sonuç vermemiş, ardı arkası kesilmeyen ataklar işten ayrılmasına sebep olmuştu. Belki de bu yüzden şu anda bu masada oturuyor ve şansın onun yanında olmasını diliyordu. Kartlar açıldığında ya çok kazanmış ya da boğazına kadar borca batmış olacaktı.
 Aslında tüm mesele nerede durmak gerektiğini bilmekle alakalıydı ve Caine kaybetmişti. Mafyaya olan borcunu en kısa zamanda ödemesi gerekecekti ve işsiz biri için bu pek de mümkün değildi. 
 Epilepsi hastaları için bir çok çözüm vardı ancak hiçbiri Caine'de işe yaramamıştı. Son çare olarak henüz denenme aşamasında olan tedaviye razı olan Caine başına geleceklerden habersizdi.


KİTAP HAKKINDA:

 Hayat tesadüflerden ibaret mi yoksa her şeyin bir açıklaması var mı? Şans nedir gerçekten? İmkansız olasılık dahilinde olabilir mi? Peki ya öngörü, 6. his, içimizdeki ses bütün bunlar mantık dışı mı? Ya Deja Vu geçmişin değilde geleceğin habercisiyse? 
 David Caine'in adın adım Laplace'in Şeytanı'na dönüşmesini konu alan bu kitap bütün bu soruları sorarken aynı zamanda sizi düşünmeye teşvik ediyor. 
 Bilim ve felsefeyi oldukça iyi bir harmanlayan bu kitap sizi maceradan maceraya sürüklüyor.


SONSÖZ:

 Olasılıksız'ın okuyup beğendiyseniz yazarın bir diğer kitabı olan Empati'yi de okumanızı tavsiye ederim.
 Eğer konu ilginizi çektiyse, kitapla benzerlikler içeren Next filmini de izleyebilirsiniz.


Next Filminin Fragmanı 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...