25 Eylül 2014 Perşembe

Kitap İncelemesi #29 (Programlanmış Serisi #2 / 2055: Büyük Hesaplaşma)

2054: Büyük Hesaplaşma
Teri Terry

Altın Kitaplar
Çeviren: Özgecan Kunt
Özgün Adı: Fractured
354 Sayfa - Ciltsiz

★ ★ ★  ☆ 

" Tehlike dolu bir dünyada kime güvenebilirsiniz. "

KAPAK:

 Altın Kitaplar tarafından yayımlanan kitabın kapağında, birkaç aylık süreçte olgunlaşan, kişiliğinde katmanlar olduğu fark eden, gözleri öfke ve nefretle dolu Pain resmedilmiş.



YAZAR HAKKINDA:

 Başlarda hikayeyi tek bir kitapta toplamayı düşünen Teresa(Teri) Terry, kelimelerin gücü sayesinde Slated'ı üçleme olarak yazmaya karar verdi.
 Yazarın kendine has üslubu ile okurken önce garipsediğiniz, anlatılan dünyanın içine girdiğinizde ise benimsediğiniz şimdiki zamanda yazılan bu seri, birçok ödüle layık görülürken, aynı zamanda oldukça kalabalık bir hayran kitlesine de sahip oldu.
 Öyle ki Teri Terry, 2055: Büyük Hesaplaşma'yı (Fractured) yazarken karakterlerden birinin adını, sosyal medya üzerinden iletişime geçtiği okurlarının önerileri üzerine seçti.


KONUSU:

 Kyla, Ben'in ortadan kaybolmasının ardından onu ne pahasına olursa olsun bulacağına yemin etmiş, ve bu uğurda birçok şeyi göze almıştı.
 Kabuslarıyla boğuşan ve çevresinde olup bitenleri anlamlandırmaya çalışan Kyla'nın beynindeki eksik parçalar West'in yaralanmasından sonra giderek yerine oturmaya başlamış ve boşlukları yeni soru işaretleri almıştı.
 Hudalar ile DKT arasındaki savaşta önemli bir rol oynayan Kyla, geçmişin acı hatıralarını bir bir hatırlarken nefretle doluyor ancak kimseye tam manasıyla güvenemediği bu dehşet verici macerada tıpkı satranç masasındaki gibi hamleleri doğru oynamaya çalışıyordu.
 İçinde bulunduğu karmaşadan kurtulmak isteyen Kyla aynı zamanda zihnindeki bambaşka kızı da mümkün olduğunca gizli tutmak niyetindeydi.

KİTAP HAKKINDA:

 Geçmişini yitirmiş, iki ayrı karakteri aynı anda zihninde barındıran bir kız, ülkenin çıkarları uğruna Hudalar tarafından programlanan çocuklar, özgürlük için her şeyi göze alarak savaşan bir grup ve bu uğurda akıl almaz entrikalar...
 2055 yılına hoşgeldiniz.

 Seriyi daha iyi anlayabilmenizi sağlayan, her sayfası macera dolu bu kitabı elinizden bırakamayacaksınız.

SONSÖZ:

 Eğer distopya kitaplarından hoşlanıyorsanız Slated Serisi'ne göz atmanızı kesinlikle tavsiye derim. Serinin 3. ve son kitabı da umarım en yakın zamanda kitap severlerle buluşur.


Teri Terry Slated'ı Anlatıyor



 

2 yorum:

  1. Bu seriyi çok seviyorum ben,programlanma meselesi zaten çok ilgi çekici.Bu kitap da bence çok güzeldi,umarım yakın zamanda üçüncü kitap da çıkar.Fuarda olabilir diye düşünüyorum ben :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. umarım çıkar çünkü ikinci kitabı çok beğendim ben :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...