27 Ağustos 2015 Perşembe

Çizgi Roman İncelemesi #14 (Batman: Öldüren Şaka)

Batman: Öldüren Şaka

Yazar: Alan Moore
Çizer: Brian Bolland

JBC Yayıncılık
Çeviren: İlke Keskin
Özgün Adı: Batman: The Killing Joke
64 Sayfa - Ciltli - Renkli - Kuşe

★ ★ ★ ★ 

"Delilik, acil çıkış kapısıdır. "



KAPAK:

JBC Yayıncılık tarafından müthiş baskısı ve orijinal tasarımı ile yayımlanan kitabın ön kapağında Joker'in, Barbara'nın fotoğrafını çekmekte olan görseli bulunurken, arka kapakta, yüzündeki o koca gülümsemeyle planlarını gerçekleştirmek üzere emin adımlarla ilerleyen bir çizimi yer almakta.


ÇİZİMLER ve RENKLENDİRME:

 Çizim ve renklendirmesini Brian Bolland'ın üstlendiği çalışmaları oldukça beğendim. Geçmişe dönülen sahneleri ise ayrıca çok sevdim. Bunun yanı sıra Brian Bolland'ın son sözünden sonraki kısmı kitabın geri kalanı kadar eğlenceli bulduğumu da söylemeliyim.



KONUSU:

 Ailesinin geçimini sağlayabilmek adına laboratuvardaki asistanlık görevinden istifa ederek komedyenliğe adım atan Jack Napier, büyük bir hüsrana uğramıştır. Dünyada bunca şaka varken kimse onunkilere gülmüyordur.
 Doğacak çocuğuna iyi bir hayat hazırlayabilmek ve geciken kirasını ödemek üzere çözümü derin işler yapmakta bulan Jack, gizli görevini tam anlayamadan kabul eder. Çünkü başka çaresi yoktur. Laboratuvarda başına gelecek felaketin onu bir kaçkına çevireceğinden ise haberi yoktur.
 Şimdi ise Joker, akıl hastanesinden kurtulmuş, bir şeyleri kanıtlamak adına Jim Gordon ve onun güzel kızı Barbara'yı ağına düşürmüştür. Peki ya Batman tüm bu yaşananlara engel olabilecek kadar güçlü müdür?



KİTAP HAKKINDA:

 Jack Napier'ın Red Hood oluşunu ve Joker'e dönüşmesini anlatan kitap, Batman'in azılı düşmanı hakkında daha fazla bilgi sahibi olmanıza yardım ederken, bir yandan da hoş bir maceraya atılmanızı sağlayacak.



SONSÖZ:

 Joker'i seviyorsanız Batman Öldüren Şaka kesinlikle kitaplığınızda bulunmalı.

 

Tüm Hakları Saklıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...