24 Temmuz 2014 Perşembe

Kitap İncelemesi #19 (Pür Serisi 1/Pür) | Dex Şöleni |


        Pür
Julianna Baggott

   Dex Yayınları
Çeviren: Tülin Er 
 Özgün Adı: Pure
492 Sayfa - Ciltsiz 

    ★ ★ ☆ ☆ 


'' Sonun başlangıcı bu olabilir mi? ''


KAPAK:

 Dex Yayınları tarafından yayımlanan kitabın kapağı, okuyucuya konu hakkında bilgi vermekle kalmayıp, tüm dikkatleri üzerine çekiyor. Ön kapakta, infilaklar sonucunda üzeri külle kaplanan dünya ve artık rastlanması pek de mümkün olmayan, olağanüstü güzelliğiyle umuda kanat çırpan mavi bir kelebek resmedilirken arka kapakta bu dünyanın tamamen karanlığa gömüldüğünü ve Freedle'ın sahibini dört bir yanda aradığını görebilmek mümkün.


YAZAR HAKKINDA:

 22 yaşından itibaren Bridget Asher ve N.E. Bode takma isimleriyle bir çok kitap çıkaran yazarın, ilk kitabı 2012 yılında yayımlanan ve 3 kitaptan oluşan Pür Serisi, distopik bir dünyayı konu almaktadır.
 Yazar kitapların oluşum süresince derin araştırmalar yapmış ve bu araştırmalar boyunca babasından büyük bir yardım almıştır.
 Ülkemizde ilk iki kitabı yayımlanan serinin ikinci kitabı olan Füzyon'a kolaylıkla ulaşabilirken, üçüncü ve son kitabı (Burn) henüz basılmamıştır.



KONUSU:


 İnfilaklar olduğunda Pressia Belze yalnızca yedi yaşındaydı ve az sonra olacaklardan habersiz bir şekilde bebeğiyle oynuyordu. Elinde tuttuğu bebeğin geri kalan yaşamı boyunca onun bir parçası olacağını nereden bilebilirdi. Ondan kurtulmayı bile denemişti ancak sonra vazgeçti. Eğer kurtulamıyorsa en azından onu saklamalıydı. 
 Büyük patlamada binlerce kişi ölmüş, hayatta kalanlarsa patlamanın etkisiyle çeşitli objelerle kaynaşmıştı. Kimileri metallerle, kimileri camlarla kimileri ise hayvanlarla... Çocuklarıyla, kardeşleriyle kaynamış kişiler bile vardı bu felaketten sağ çıkan.
 Öte yandan Kubbe'ye zamanında ulaşmayı başaran kimseler hasar görmemişti. Tanrı onları korumuş aşağıdakileri ise acı çekmeye mahkum etmişti sanki. 
 OKD (Operasyon Kutsal Devrim), Kubbe'yi yerle bir etmeyi ve içinde yaşayan Pür'leri yok etmeyi planlıyordu. Bunun için on altı yaşına girmiş herkes OKD tarafından birlik için savaşacak asker olarak yetiştirmek ya da canlı bomba olarak kullanılmak üzere toplanıyordu. Pressia ise birkaç gün sonra on altı yaşına girecekti.

 '' Bir Pür yak ve külünü solu.''




 Partridge Willux, annesinin izini sürmeye karar verdi. Onun yaşıyor olma ihtimalini göz önünde bulundurduğunda geriye tek bir seçenek kalıyordu. Kubbe'den kaçmak. Bu sandığından daha zor olacaktı ve bazı güçler Pressia ve Partridge'i bir araya getirecek, Partridge'in annesini bulabilmek, bu süre zarfında ise hayatta kalabilmek için Kubbe, OKD ve küllerle birlikte mücadele edeceklerdi.

KİTAP HAKKINDA:

 Pür bizi küllerin, canavarların, kaynaşmış canlıların dünyasına çekerken aynı zamanda geçmişi ve geleceği düşünmeye sevk ediyor.
 Bu kitap Hiroşima ve Nasagaki'de yaşanan korkunç felaketleri bize bir kez daha hatırlatırken, atom bombasının canlılar ve dünya açısından ne denli yok edici olduğunu ve bütün bu yaşananlardan kendi adımıza ders almamız gerektiğini gözler önüne seriyor.

SONSÖZ:

 Eğer kendinize pek duyulmamış yeni bir distopya serisi arıyorsanız Pür ve Füzyon'u okuyabilirsiniz.



Pür Kitabının Tanıtım Videosu 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...