16 Mart 2014 Pazar

Kitap İncelemesi #1 (Aynı Yıldızın Altında)

       
     Aynı Yıldızın Altında
           John Green 

           Pegasus Yayınları
          Çeviren : Çiçek Eriş 
Özgün Adı : The Fault In Our Stars
   # New York Times Bestseller  
           317 Sayfa Ciltli 
             ★ ★ ★ ☆ ☆

Sonunda aylardır okumayı sabırsızlıkla beklediğim kitabı bitirmiş bulunmaktayım. Darısı okumamı bekleyen diğer kitapların başına... 



    KAPAK :

John Green'in bu adından sıkça söz ettiren kitabına kitapçılarda göz gezdirirken büyüsüne kapılıp satın almamak mümkün değil.İsmiyle özdeşleşen mavi arka planı ve bulutlarıyla sizi hikayenin içine çekmeye niyetli... Renkli dış kapağının yanı sıra, iç kapakta sizi karanlık bir dünya bekliyor. 2012'nin en iyi romanı seçilen bu kitap ayrıca TIME'ın yorumunu da ön kapakta bulunduruyor. Ciltli kitapları sevenler bu kitaba bayılacak. (Kapak Tasarımı: Rodrigo Corral)




 
 YAZAR HAKKINDA :

 Yazarın bu romanın tamamen hayal ürünü olduğu konusunda ısrar etmesini kitabı teorik olarak sonlandırmamasına bu yüzden de kendisini Van Houten (kitapta sözü edilen yazar) ile özdeşleştirmesine bağlıyorum. Hazel'in, Anna'nın ( Görkemli Izdırap kitabının kanser hastası baş kahramanı) hikayesinin peşinden koşması sonucunda aynı şeyin Hazel için de yaşanması ihtimalini göz önünde tutan bir uyarı niteliğindedir. Klişelerden uzak durmaya çalıştığını gördüğümüz yazarın, kimi zaman onlara yenik düştüğünü de fark edebiliyoruz.



   KONUSU : 

 16 yaşındaki Hazel Grace bir sonraki doğum gününü görebileceğinden emin değildi. Günden güne nefes alması zorlaşıyor, sona bir adım daha yaşlaştığını hissedebiliyordu. Kanserli çocuklar için Destek Grubu toplantısına gittiği o günden sonra hayatının bu denli değişebileceğini tahmin bile etmiyordu. Henüz 17 yaşındaki Augustus (Gus) Walters ona sevginin ne demek olduğunu öğretecekti. Peki ya aşkları sonsuza dek sürecek miydi ?




  

KİTAP HAKKINDA : 

 Bu kitap, çiçek kokularını içinize çekmenin, ayağınızı burkmanın, kur yaparken karşınızdakine göz kırpmanın ve daha bir çok şeyin size değerini hatırlatacak. Onca insan nefes darlığı çekerken, sigara içmenin anlamsızlığını bir kez daha gözler önüne serecek. En zor anlarda bile gülümsemeniz için sebepler olduğunu durmaksızın dile getirecek. 
 Bu kitap bir dram kitabı değil. Göz pınarlarınız kuruyana kadar ağlamayı aklınızdan çıkarın. Bu kitap hayata dair gerçekleri önünüze sererken sizden sadece üzerinde düşünmenizi talep ediyor. Hayat kısa... 
 Akıcılığı sayesinde herkesin birkaç saatte okuyabileceği bu kitabı özel yapan asıl şey ise yazarın rahat üslubu...
 Bu kitabı merak eden herkesin okumasında fayda var. Ama yine de beklentilerinizi çok yüksek tutmamanızı öneririm. 



   SON SÖZ :

 Kitabı beğenenlere müjde... Aynı Yıldızın Altında aynı isimle 27 Haziran 2014'te vizyonda. Başrollerinde sizi cezbedecek olan Ansel Elgort  (Augustus) ve ilaçlardan şişmiş tombul yanakları ile Shailene Woodley. Bu aşk hikayesi kalbinizi ısıtacak. Gus karakteri için mavi gozleri ve yakmadığı sigarasıyla Joshua Anthony Brand'in çok daha iyi olacağını düşünsem de...
  Ayrıca konu ilginizi çektiyse Kız Kardeşimin Hikayesi filmini de izlemenizi tavsiye ederim. Tabi eğer deli gibi ağlamayı göze alabiliyorsanız. 

     
                       

Aynı Yıldızın Altında Filminin Fragmanı


                   
      

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...