25 Ocak 2015 Pazar

Kitap İncelemesi #46 (Efsane)

Efsane 
Marie Lu

Pegasus Yayınları
Çeviren: Sefa Emre İlikli
Özgün Adı: Legend
#Çok Satanlar
314 Sayfa -Ciltli

            ★ ★ ★ ☆ 


"Gerçek, Efsane'ye dönüşecek. "

KAPAK:

 Pegasus Yayınları tarafından orijinal tasarımlarıyla yayımlanan Efsane Serisi'nin minimalist dizaynlarını çok sevdim. Kitapların ciltli olması ise Pegasus'un okurlarına yaptığı çok hoş bir jest. Serinin meraklıları için 3. kitabı Champion'un da yakın zamanda satışa sunulacağını müjdelemek isterim.



YAZAR HAKKINDA:

 Dünyaca çok satan Efsane Serisi'nin yazarı Marie Lu, geçmişte video oyunu endüstrisinde sanat yönetmenliği yapmış şimdi ise tüm zamanını yazmaya ayırmıştır.
 Kolay anlaşılır dili sayesinde okurlarını yarattığı büyülü dünyaya çeken Lu, bu sektördeki birçok bilir kişinin ise övgülerine layık görülmüştür.
 Bunun yanı sıra yazar yeni serisi (The Young Elites) üzerine çalışmalarını sürdürmektedir.



KONUSU:

 Deneme'den başarısız olduktan sonra Cumhuriyet'ten kurtulmayı başaran Day, çok geçmeden ülkenin en çok aranan suçlularından biri oldu. İşlediği onca suça rağmen çevikliği ve cesaretinden ötürü ardında iz bırakmıyor, onu yakalamaya çalışan askerlerin işini zorlaştırıyordu. 
 Vebayı kontrol eden askerlerin evinin kapısına işaret koymalarından sonra ise her şey altüst oldu.
 Kardeşini ölümcül hastalıktan kurtarabilmek adına bir askeri yaralayan Day, işlerin bu denli kötü gideceğini nereden bilebilirdi.
 Öldürdüğü asker June'un, ülkedeki Deneme'den tek tam puan yapmış kişinin ağabeyiydi. Ve June intikam almak için kolları sıvamıştı.

KİTAP HAKKINDA:

 Devletin zayıf, işe yaramaz, ahmak olarak gördüğü kişileri tek tek elediği, daha güçlü ordu yaratabilmek adına ölümcül yollara başvurduğu, Koloniler'le savaşırken ülkeyi iç savaşa sürüklediği bir evreni, Efsane'yi okumaya hazır mısınız?
 İki zıt karakterin zamanla ortak noktalarını keşfetmemizi sağlayan yazar, oldukça akıcı bir dille oluşturduğu distopik dünyaya bizi davet ediyor.

SONSÖZ:

 Distopya seviyorsanız bu seriyi okumanızı tavsiye ederim. Ben serinin 2. kitabı Deha'yı okumak için sabırsızlanıyorum.

Marie Lu Efsane Serisi'ni Anlatıyor



Tüm Hakları Saklıdır.

1 yorum:

  1. Kitabı ben de bu ay içerisinde bitirdim, (daha yorumunu yazmadım ama) Deha'yı henüz alamadım çok mağdurum :D Halbuki olaylar o kitapta kopacak gibime geliyor *-*

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...