28 Ağustos 2014 Perşembe

Kitap İncelemesi #25 (Simyacı)

     Simyacı
  Paulo Coelho 

  Can Yayınları
Çeviren: Özdemir İnce
Özgün Adı: El Alquimista
  #Çok Satanlar
184 Sayfa - Ciltsiz

    ★ ★ ★ ☆ ☆

'' Simyacı'yı okumak, herkes daha uyurken, güneşin doğuşunu izlemek için şafak vakti uyanmaya benziyor. ''

KAPAK:

 Can Yayınları'nın eski tasarımıyla basılmış bu kitabın kapağını beğendiğimi söyleyemem. Bu yılki yeni kitabın tasarımı ise, üzerinde gerek Mısır piramitlerini, gerekse Kişisel Menkıbe'sine ulaşmayı hedefleyen Santiago'yu barındırırken aynı zamanda konuyla birebir örtüşüyor.



YAZAR HAKKINDA:

 Eski şarkı sözü yazarı olan Coelho, 1986 yılında yapmış olduğu Hac yolculuğunu kaleme alarak edebiyat dünyasına etkili bir giriş yaptı. Ardından 1988 yılında yayımlanan ve aynı zamanda yazarın en bilindik kitabı olan Simyacı ile tüm dünyada 150 milyon adet satarak, Gabriel Garcia Marquez'den sonra en çok okunan Latin Amerikalı Yazar oldu.
 Ülkemizde 1996 yılından bu yanan yayımlanan ve çok beğenilen Simyacı, 42 ülkede 26 dile çevrilmekle kalmayıp, Coelho'yu en çok okunan çağdaş yazarlardan biri yaptı.
 Ayrıca yazar, kurmuş olduğu Paulo Coelho Enstitüsü sayesinde ülkesindeki yoksul çocuk ve yaşlılara yardım etmektedir.

KONUSU:

 Santiago, bir zamanlar ailesinin isteği üzerine rahip okuluna gitmesine rağmen çoban olmayı tercih etmişti. Bu sayede dünyayı gezebilmeyi ve yeni yerler görebilmeyi hayal ediyordu. Öyle ki daha şimdiden diğer çobanlardan daha fazla yer görmüş, yeni arkadaşlar edinmişti.
 Koyunlara gelince, onlarla arasında kimsenin anlayamayacağı bir dil olduğunu düşünüyor, konuşmaktan çekinmiyor hatta kimi zaman onlara yanında getirdiği kitaplardan bir şeyler bile okuyordu.
 Eski, terk edilmiş kilisede koyunlarıyla birlikte geçirdiği o gece, daha önceleri gördüğü rüyayı yeniden görmüş, uykusu bir önceki seferde olduğu gibi yine rüyanın sonunu getiremeden bölünmüştü.
 İşte tam da bu rüya Santiago'nun hayatını tümüyle değiştirecekti. Varını yoğunu satıp İspanya'dan Mısır'a doğru sonu bilinmez bir yolculuğa çıkacak ve Kişisel Menkıbe'sinin peşinden gidecekti. Üstelik bu yolculuk sırasında tüm yapması gereken işaretlere dikkat etmekti.

KİTAP HAKKINDA:

 Bu kitap, size her ne olursa olsun amaçlarınız doğrultusunda ilerlemeyi, bu amaç uğruna kimi zaman bazı riskleri göze almayı ve vazgeçmeyi düşündüğünüzde ya da umutsuzluğa kapıldığınız anda devam etmenizi söyleyen içinizdeki sese kulak vermenizi öğütleyecek.
 Bütün bunların yanı sıra yürüdüğünüz yolda karşılaştığınız engellerin sizi amacınıza yönlendiren bir diğer yönünü anlatırken, sonu beklediğiniz gibi olmasa da asıl önemli olanın çabalamak olduğunu bir kez daha gösterecek.
 Simyacı, eğer bir şeyi doğru bir biçimde ve yeterince istersek mutlaka olacağını bize kanıtlayacak.

 '' En karanlık an, şafak sökmeden önceki andır. ''

SONSÖZ:

 Eğer hâlâ Simyacı'yı okumadıysanız, en kısa zamanda okumanızı tavsiye ederim.


             

2 yorum:

  1. Canim ben bu kitabı çok merak ediyorum da bana ağır mı gelir bilemiyorum. Sence??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç ağır bir kitap değil ben çok kısa sürede okudum seninde zorlanacağını sanmıyorum :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...