23 Eylül 2015 Çarşamba

Çizgi Roman İncelemesi #16 (Batman Ölümcül Tasarım)


Batman Ölümcül Tasarım

Yazar: Chip Kidd

Çizer: Dave Taylor


JBC Yayıncılık 

Çeviren: Emre Taşkıran
Özgün Adı: Batman Death by Design
112 Sayfa - Ciltsiz - Renkli Kuşe


★ ★ ★ ★ 



"Şüphelerim var. Ama umutlarım da. Her zamanki gibi."



KAPAK:

 JBC Yayınları tarafından yayımlanan Ölümcül Tasarım'ın kapağında Richard Frank'i kurtarmak üzere kendini aşağı sarkıtan Batman görülmekte.


ÇİZİMLER ve RENKLENDİRME:

 Dave Taylor'ın, her şeyin otantik, atmosfere uygun ve gerçeğe yakın olarak görünmesi için büyük araştırmalar ve zaman alan denemeler sonucunda ortaya çıkardığı çizimlere kelimenin tam manasıyla bayıldım.
 Ayrıca kitabın yaşanmış olaylara dayanan konusunu çok beğendiğimi ve Chip Kidd'in, ilk grafik romanı olmasına rağmen, kalemini bir hayli sevdiğimi belirtmeliyim.



KONUSU:

 Babası tarafından Gotham şehrine kazandırılan eski Wayne Merkez İstasyon Binası'nın yerine bir yenisini yaptırmaya karar veren Bruce Wayne, basın açıklaması yaptığı sırada düşen vinç sebebiyle birçok sorunun odağı olmuştur.
 İnsanların, yaşananların tesadüften öte olmadığına inandırılmaya çalışıldığı sırada beklenmedik bir anda ortaya çıkan Exacto ise geçmişin sır perdesini aralayacak, İstasyon binası ile ilgili bilinmeyenleri su yüzüne çıkaracaktır.


KİTAP HAKKINDA:

 Konusuna, çizimlerine, kareleme düzenine, diline ve mizahına kelimenin tam anlamıyla bayıldığım Ölümcül Tasarım, bir solukta okunurken sayfaları merakla çevirmenizi sağlayacak.


SONSÖZ:

 Batman Ölümcül Tasarım'ı kesinlikle okumalısınız.







Tüm Hakları Saklıdır.



1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...