27 Şubat 2015 Cuma

Kitap İncelemesi #51 (Sığınak)

Sığınak
Luana Lewis

Kahve Yayınları
Çeviren: Cihat Taşçıoğlu - Ceren Şanlıdağ
Özgün Adı: Don't Stand So Close
#10'dan Fazla Dile Çevrilen Roman
264 Sayfa - Ciltsiz

              ★ ★ ☆ ☆ 


KAPAK:

 Kahve Yayınları tarafında piyasaya çıkan kitabın kapağında, cama vuran yağmur damlalarının ardındaki kadın ile yaşanılan çaresizlik resmedilmiş. Her ne kadar birçok kişinin dikkatini çekse de, benim, kapağı gerek konuyla bütünlüğü gerekse tasarımı açısından beğendiğim söylenemez.


YAZAR HAKKINDA:

 Asıl mesleği klinik psikologluk olan ve daha öncesinde Sharon Lewis ismiyle yayınlanan, iki araştırma kitabına (An Adult's Guide to Childhood Trauma - Dealing with Rape) sahip yazar Luana Lewis, ilk romanı Sığınak ile, bir anlamda mesleki tecrübelerini de okurlara aktarıyor.


KONUSU:

 Önceleri,başarılı bir psikolog olan Stella, şimdilerde kendini dört duvar arasına hapsedip, günlerini çoğunlukla yalnız kaldığı bu koca evde geçirmekteydi. 
 Dışarıda lapa lapa kar yağarken, Stella beyaza bürünen bahçesini ancak pencereden izleyebilirdi.
 Tam bu huzur verici güzelliğe dalmışken, kapı zilinin sesi ile gerçek dünyaya döndü.
 Kocası Max'ten başka biri ile görüşmeyeli çok olmuştu. Peki her yer karlarla kaplıyken gelen bu davetsiz misafir kimdi?
 Stella, kapının önünde oturmuş ve soğuktan donmak üzere olan kızı göründe içeri alıp almamak konusunda tereddüt etti. Kuşkularından kurtulduğunda ise yalnızca kızı değil aynı zamanda geçmişin sırlarını da evine almıştı.

KİTAP HAKKINDA:

 Yazarın kolay anlaşılır dili sayesinde kısa sürede okunan Sığınak, psikolojik gerilimden çok, karakterleri açısından içinde psikolojik ögeler bulunduran bir roman.
 Farklı zaman dilimlerinde, farklı olayların anlatılması ile yazarın olay örgüsünü çekici hale getirildiği kitap, aynı zamanda oldukça akıcı. 

SONSÖZ:

Eğer konu ilginizi çektiyse Sığınak'a bir şans verebilirsiniz.


 

Tüm Hakları Saklıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...