11 Şubat 2015 Çarşamba

Çizgi Roman İncelemesi #1 (Justice League / Cilt 1 Başlangıç)

Justice League 
Cilt 1 Başlangıç

Yazar: Geoff Johns
Çizer: Jim Lee

Yapı Kredi Yayınları
Çeviren: Anıl Bilge
Özgün Adı: Justice League - Vol 1 Origin
192 Sayfa - Renkli - Kuşe 

             ★ ★  ★ ★ 

   Süper Yedili ile tanışın.


KAPAK:

 Yapı Kredi Yayınları'nın yeni yayımlamış olduğu çizgi romanın kapağında dünyayı kurtarmak adına bir araya gelmiş Süper Yedili (Aquaman, Wonder Woman, Superman, Green Lantern, Batman, Flash ve Cyborg) bulunmakta.
 Arka kapak içinse çizgi romandan Green Lantern, Superman ve Flash'ın yer aldığı bir kesit seçilmiş.
 Her iki çizimi de çok beğendiğimi söylemeliyim. Ayrıca kitabın son kısımlarında kapak tasarımı için bir çok alternatifin de okurlara sunulduğunu belirtmek isterim.

ÇİZİMLER ve RENKLENDİRME:

 Koreli çizer Jim Lee tarafından şekillendirilen kitabın illüstrasyonları bütünüyle mükemmeldi.  Özenli renklendirmelerle gerçeğe yakın karakter ve mekanlar elde edilmiş. Bunun yanı sıra çizimlerdeki detaylar çok etkileyiciydi.



KONUSU:

 Dünya istilasının gizemini çözmeye çalışan Batman ve Green Lantern, çok geçmeden garip yaratılıkların yeryüzüne geçişlerini sağlayan cihazı keşfederler. Ancak sabah saatlerinde canavarlar Süperman'e de saldırmıştır ve Süperman, bu saldırıda Batman ile Green Lantern'ın da parmağı olduğunu düşünmektedir. Bunun üzerine saldırıya geçen Süperman'in Batman ve Green Lantern ile olan mücadelesi Flash'ın gelişiyle alevlenir. Kısa süre sonra süper kahramanlar uzlaşmaya varırken aynı zaman diliminde Victor, Cyborg'a dönüşmektedir. 
 Darkseid'ın ortaya çıkması ile savaşa katılan Wonder Woman gücüyle çevresindeki etkilemeyi başarır. Fakat olaylar yalnız yeryüzünde değil Atlantis'de de patlak vermiştir ki işte o zaman Aquaman devreye girer. Süper Yedili kurulur.








KİTAP HAKKINDA:

 Yaratık istilasını ve Cyborg'un oluşumunu anlatan kitabın gerek konusunu gerekse çizimlerini çok beğendim. Çizgi romanda Flash'ın akılcılığını, Cyborg'un duygularını, Green Lantern'ın bireyselliği ve mizahını okurken çok eğlendim. DC'nın yeni evrenini her bakımdan çok sevdiğimi rahatlıkla söyleyebilirim. Süper Yedili'nin diğer maceralarını okumayı da sabırsızlıkla bekliyorum.


 SONSÖZ

 Çizgi roman seven ya da yeni okumaya başlayan herkese bu kitabı öneririm. Yakınınızdaki kitapçıya gidin ve kesinlikle çizimlere bir göz atın. Büyük ihtimalle beğeneceksiniz.

 


Tüm Hakları Saklıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...