14 Nisan 2014 Pazartesi

Kitap İncelemesi #6 (Yeraltı Günlükleri Serisi 1 / Gregor ve Gri Kehanet)



Gregor ve Gri Kehanet
   Suzanne Collins
        
         Pegasus Yayınları
    Çeviren : Gürkan Genç
Özgün Adı : The Underland Chronicles - Gregor The Overlander
#Açlık Oyunları Serisinin Yazarından
     299 Sayfa - Ciltsiz

        ★ ★ ☆ ☆ ☆



Açlık oyunları serisi ile beni kendine hayran bırakan Suzanne Collins'in bir diğer kitabı Gregor ve Gri Kehanet ile yeraltında küçük bir maceraya çıkmaya hazır olun.


 KAPAK:

 Yusuf Bora Ülkü tarafından tasarlanan ve Pegasus Yayınları sayesinde bize ulaşan kitabın kapağında, altın çemberin ortasında bulunan Gregor'un bağlandığı yarasa yer almakta. Arka kapakta ise, kitabın mümkün olduğunca kısa tutulmuş konusu ve kitap hakkındaki bazı yorumlar bulunmakta. Ayrıca iç kapaklarda Suzanne Collins'in çok satan Açlık Oyunları serisinin tanıtımının yanı sıra yazarın kısa özgeçmişi de bize sunulmaktadır.






 YAZAR HAKKINDA:


 Suzanne Collins fantastik kitaplar yazmanın yanı sıra kitaplarında günümüz sorunlarını, siyasetini ve şiddetini de göz önüne sermekte. Açlık oyunları serisi ile adını tüm dünyaya duyuran yazar başarısını akıcı üslubu ve yaratıcılığına borçlu. Ayrıca olay örgülerini ustaca kurgulaması da yazarın bir diğer özelliği.

 

 KONUSU:

Gregor(11) babasını bundan 2 yıl önce esrarengiz bir biçimde kaybetmiş bir çocuktu. İçinden bir his onun geri geleceğini söylese de babasıyla ilgili hayaller kurmaktan kaçınıyordu. Annesinin işleri nedeniyle küçük kız kardesi Bot(2)'a bakmakla sorumlu olan Gregor, bütün bir yazı diğer tüm çocuklar gibi kampa gitmek yerine evde sıkılarak geçireceğini sanıyordu ki çok geçmeden kendini yeraltının tuhaf yaratıklarıyla gizemli bir maceranın tam ortasında bulacaktı. Üstelik bu ona yıllar öncesinden verilen bir görevdi. Peki ya Gregor yeniden yeryüzüne çıkabilecek miydi?




  KİTAP HAKKINDA:



 Bu kitap size dev böceklerin, sadık yarasaların, yetenekli eğiricilerin, sıradışı yerüstlülerin ve onlara düşman sıçanların hikayelerini sunacak.
 Bir kehanetle başlayan kitap, ölüm kalım savaşı arasında sürüp gidecek. Ve kitabın kapağını kapattığınızda maceranın henüz yeni başladığını anlayacaksınız.
 Düşüş, Görev ve Sıçan olarak adlandırılan 3 kısımdan oluşan kitap sizi gri kehanetin içine çekecek.


SONSÖZ:

 Eğer daha önce Suzanne Collins'in bir kitabını okumadıysanız, herkes gibi bende size Açlık Oyunlarını tavsiye ederim. Açlık Oyunlarını çoktan okuduysanız ve kendinize çabuk okunacak bir fantastik kitap arıyorsanız bu kitaba bir göz atabilirsiniz.

Gregor ve Felaket Kehaneti Yazımı Okumak İçin Tıklayın

                             



1 yorum:

  1. Her ne kadar çocuk kitabı diye kategorilendirilse de bence çocuklardan çok yetişkinlerin okuması gerek. Onların bu inanılmaz hayal gücüne ihtiyacı var.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...