29 Nisan 2014 Salı

Kitap İncelemesi #8 (Sevgilimden Son Mektup)

Sevgilimden Son Mektup
       Jojo Moyes

       Pegasus Yayınları
Çeviren: Solina Silahlı
Özgün Adı: The Last Letter From Your Love
        #Bestseller
    478 Sayfa - Ciltsiz

         ★ ★ ★ ☆ ☆

Uzun süredir okumayı planladığım bu kitap bir çırpıda bitiverdi.



 KAPAK:
 Yeşil bir arka planla Pegasus tarafından yayımlanan kitabın ön kapağında asil duruşu, her zaman kusursuz görünen saçları, kendinden emin tavrı, üzücü geçmişli ve kalbinde yatan 40 yıllık aşkla düşünceli bir biçimde yürümekte olan Jennifer Stirling resmedilmiş. Tek aşkının mektuplarıyla etrafı sarılmış genç ve güzel bu kadın bize aşka teslim olmanın cesaret istediğini kanıtlayacak.
 Ayrıca arka kapakta kitabın konusu ve hakkındaki yorumlar dışında yasak aşkın mektuplarından birkaç dize de yer almakta.




 '' En azından şunu bil ki bu dünyada seni seven bir adam var. Seni her zaman seven ve bu ona zarar verse de hep sevecek olan bir adam... ''



YAZAR HAKKINDA:

 Jojo Moyes Senden Önce Ben kitabı ile engellere meydan okuyan aşkı anlatırken bu kez bizi yasak tanımayan aşkla yüzleştirecek. Olayları birçok farklı gözden yansıtan yazar bu konuda oldukça başarılı ancak sorun şu ki kitabın henüz başındayken ve olaylara yakınlık kuramamışken bu teknik sizin konudan uzaklaşmanıza ve birazcık sıkılmanıza yol açabilir. İlk bölümde birçok kişinin ağzından aktarılan roman sizin kendinize ''Ben kimin hikayesini okuyacağım?'' sorusunu sormanızı gerektirebilir. Unutmamalısınız ki bu yalnızca kitabın ilk 50-60 sayfası için geçerli. Eğer okumaya devam ederseniz yazarın müthiş olay örgüsünün ve akıcı dilinin tadını çıkarabilirsiniz.


 KONUSU:

 Jennifer Stirling (Jenny) gözlerini bir hastane odasından açtıktan kısa süre sonra yapmış olduğu kazanın yalnızca bedenine değil aynı zamanda ruhunda da izler bıraktığını anlayacaktı. Kendisini, 4 yıldır evli olduğu kocasına, pahalı eşyalarla döşenmiş olan evine, bir zamanlar çok yakın oldukları söylenilen arkadaşlarına ve bütün bu anlam veremediği lüks yaşama uzak hissediyordu. Her ne kadar doktoru bu tür kazalardan sonra benzeri birçok olayın yaşandığını söyleyip, yakın zamanda eski haline döneceğini sık sık yinelese de, Jenny buna inanmakta güçlük çekiyor, bu dünyaya ait olmadığını hissediyordu. Olması gereken kişi rolünü yapıp etrafa gülücükler saçarken içinde derin bir yalnızlık ve özlem duyuyordu. Üstelik etrafındaki herkes ondan bir şeyler saklıyormuş gibi görünüyordu. Kimse kaza ile ilgili konuşmuyor, o da daha fazla soru sormaktan çekiniyordu.
 Kitabın sayfaları arasına gizlenmiş o aşk dolu mektubu bulduğunda bazı anılar yeniden canlanmış, ona geçmişte kim olduğunu hatırlatmaya bir nebze de olsa yardım etmişti. Anacak hâlâ her şey tam anlamıyla açık değildi. Parçaları birleştirmekte zorluk çekiyor, bu onu daha da meraklandırıyordu. ''B. kimdi?'' ''Onunla ne yaşamıştı?'' ''Ne kadar ileri gitmişti?'' ''Kocası Laurence'ı aldatmış mıydı?''
 Tüm taşlar yerine oturduğunda Jenny büyük bir ikilemin arasında kalacaktı. ''Her şeyi bırakıp aşığının peşinden gitmeli miydi?'' ''Bunu yapabilir miydi?'' ''Peki ya Laurence ne olacaktı?'' ''Şimdi bir de kızları vardı.'' Sevgilisi her fırsatta kocasını bırakmasını istediğini dile getiriyordu. ''Jenny bunu yapmaktan bu kadar korkuyordu.'' ''Onu seviyordu. Hem de çok seviyordu.'' ''Bu ikisinin de mutlu olması için yetmez miydi?''
 Ellie Hawort (32) son bir yıldır yaşadığı ilişkinin onu olumsuz yönde etkilediğinin farkındaydı. Artık gazetede eskisi kadar iyi yazılar yazamıyor, arkadaşlarıyla erkek arkadaşı konusunda sık sık tartışmalara giriyordu. Ellie her şeyin bu kadar zor olacağını daha başında tahmin etmeliydi. Evli bir adama aşık olmayı o istememişti, her şey bir anda oluvermişti. Kendisini onun büyüsüne öyle kaptırmıştı ki, tüm hataları göz ardı ediyordu. Çok geç değildi, hâlâ ondan ayrılabilir, hayatına başka birinin girmesine izin verebilirdi. Doğru olan buydu. Ama onu seviyordu ve neyin doğru olduğu kimin umurundaydı.
 Gazetedeki itibarını korumak adına son bir şans elde eden Ellie yaptığı araştırma esnasında umulmadık bir aşk mektubuna rastlayacak ve gizemi çözmek konusunda ısrarcı olacaktı. Yalnızca gizli aşıkların hikayesini öğrenmek değil, kendi yolunu da aydınlatmak istiyor gibiydi.




 KİTAP HAKKINDA:
 Bu kitap size yasak aşkın ardından getirdiği cesareti, suçluluğu, tutkuyu ve çaresizliği sunacak. Kendinizi hikayenin içinde kaybolmuş bir vaziyette bulurken tek tek tüm karakterlere hak vereceksiniz. Elbette hiçbir şey aldatmayı haklı çıkarmaz ancak bu kitabı okurken aldatılan ve aldatan eşin hislerine ortak olacak, işin içinden çıkamayacaksınız.



 SONSÖZ:

 Senden Önce Ben ile bir çoğumuzun  kalbine taht kuran Jojo Moyes, Sevgilimden Son Mektup'la sizi etkilemeyi sürdürecek.
                                

3 yorum:

  1. Senden önce ben ve bu sonra sarah jio son kamelya nasıl merak ediyorum anlatamam :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senden Önce Beni okumanı tavsiye ederim ben beğendim :)

      Sil
  2. Iyice merak ettimm çok güzel anlatmışsın teşekkürler. :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...