7 Ekim 2014 Salı

Kitap İncelemesi #31 (Aldatmak) | Okuma Şenliği |

Aldatmak
Paulo Coelho

Can Yayınları
Çeviren: Emrah İmre
Özgün Adı: Adulterio
#Çok Satanlar
271 Sayfa - Ciltsiz

             ★ ★ ☆ ☆ 

 " Ne de olsa bazen kim olduğumuzu bulmamız için kendimizi kaybetmemiz gerekir. "

KAPAK:

 Can Yayınları tarafından geçtiğimiz günlerde piyasaya sürülen kitabın minimalist tasarımını şık ancak konuyla alakasız bulduğumu söylemeliyim.






YAZAR HAKKINDA:

 Simyacı ile tüm dünyada satış rekorları kıran Paulo Coelho, yeni romanı Aldatmak'ta da kendine has felsefik üslubunu barındırmakta.

 Simyacı'nın aksine bu kez daha hafif bir konuyu ele alarak "Aldatmak" kavramını irdeleyen yazar, çok geçmeden "Bestseller"lardaki yerini aldı.

Simyacı Yazıma Ulaşmak İçin Tıklayın

Aldatmak Kitabının Tanıtım Videosu


KONUSU:


 Linda (31), iyi bir işe, iki müthiş çocuğa ve herkesin arzulayabileceği bir eşe sahip başarılı bir gazeteciydi. Ancak tüm bunlar onun mutlu bir hayat sürdürdüğü anlamına gelmezdi elbette.
 Bundan birkaç hafta öncesine kadar Linda için yaşam, sorgusuz, sualsiz, tek düze devam etmekteydi. Belki de o yazarla gerçekleştirdiği röportaj olmasaydı uzun süreler de bu şekilde devam edecekti.
 Linda'nın gözlerinin açılmasıyla içinde bulunduğu duruma bakış açısı bütünüyle değişti ve git gide boşluğa batar oldu.
 Onu bu boşluktan kurtaracak tek kişinin ise çocukluk aşkı Jacop König olduğunu düşünüyordu.

KİTAP HAKKINDA:

 Yazarın sade dili sayesinde kolayca ilerleyen bu kitap, "Aldatmak" kavramını farklı gözlemlerle incelerken, bireyin yalnızlığına ve düşmüş olduğu çaresizliğine de değinecek.
 Her ne kadar konunun yeterince etkileyici bir biçimde işlenmediğini düşünsem de, Paulo Coelho'nun kalemine alışmak adına Aldatmak'ı okuyabilirsiniz.

SONSÖZ:

 Eğer macera dolu gerçek bir aldatma hikayesi arıyorsanız, Gerard Butler'ın başrolünde oynadığı İhanetin Bedeli (Butterfly on a Wheel) filmini kesinlikle izlemelisiniz.


İhanetin Bedeli Filminin Fragmanı 




 

1 yorum:

  1. Kitap, yasak aşkın cazibesi ve heyecanından çok geçiş dönemlerinde herkesin aldatabileceğine odaklanmış. Ama bence iki yıldızdan fazlasını hakediyordu, özellikle son kısımlarıyla. :) Ki, yine çok güncel bir soruna değinmiş, önemli bir konu.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...