13 Eylül 2014 Cumartesi

Kitap İncelemesi #27 (Günebakan)




Günebakan
Elif Güçlüten

Düz Yazı Yayınevi
249 Sayfa - Ciltsiz

 ★ ★ ☆ ☆ 

" İşte o an anlamıştım, gerçek aşkın, sevginin hataları görmezden gelmek değil de, bilakis hataları görüp de karşındakini kusurlarıyla kabul etmek olduğunu. " 

KAPAK:

 Düzyazı Yayınevi tarafından yayımlanan kitabın kapağında, kanserin pençesinde iken günebakanla, annesiyle, yeniden hayata dönen Behiç Buğra Ferruhoğlu ve onun hayatına ışık saçan Füruzan resmedilmiş.




YAZAR HAKKINDA:

 Bilkent Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun olan Elif Güçlüten, ilk kitabı olan Günebakan ile birçok kişinin haberdar bile olmadığı bir soruna değinmekle kalmayıp, erkekleri meme kanseri konusunda uyarıyor.
 Aynı zamanda "Şehirli Kızdan Hikayeler" blogunun da sahibi olan yazar, yazmaya tutkuyla bağlı olduğunu ve Günebakan ile hayallerini gerçekleştirdiğini belirtiyor.

Elif Güçlüten İle Yaptığım Röportaja Ulaşmak İçin Tıklayın

KONUSU:

 Behiç Buğra Ferruhoğlu, bir adamın isteyeceği her şeye; paraya, iyi bir işe ve sayısız kadına sahipti. Bugüne kadar kadınlarla daima yüzeysel ilişkiler kurmuş, tek gecelik ilişkilerle dolu bir yaşam sürmüştü.
 Belki de annesini kaybetmiş olmanın getirisiydi bu denli hovarda olmak, böylelikle birine bağlanmaktan kaçıyor, gününü gün ediyordu.
 Ancak çok geçmeden hayatının milyonda bir rastlanan bir hastalıkla böylesine değişeceği nereden bilebilirdi?
 Meme kanserinin erkeklerde görülme olasılığı oldukça düşüktü ama şans bu ya kader Behiç'i avucunun içine almış onunla adeta oynuyordu.
 Neden ben diye sordu Behiç Tanrı'ya hoş Tanrı'yla ilişkisini yıllar öncesinde kesmişti oysa.
 Fakat belli ki bir neden vardı Behiç'in yaşamıyla imtihan edilmesinde. Yoksa nasıl gözünün önünde duran ve sonraları tutkuyla bağlanarak hayatının aşkı olacak kadını fark edecekti.


KİTAP HAKKINDA:

 Elif Güçlüten'in konusu itibariyle aşina olmadığımız bu romanı, yazarın sade dili sayesinde oldukça kolay okunuyor.
 Her ne kadar yazarın ilk kitabı olması nedeniyle bir takım eksiklikler sezilse de, bir hayli akıcı olan bu roman sizi hayatla ilgili düşünmeye sevk ediyor.



SONSÖZ:

 Eğer kolay okunur sizi sıkmayacak ve ilginç konulu bir kitap arıyorsanız, elde edilen gelirin bir kısmının Memeder'e (Meme Sağlığı Derneği) bağışlandığı bu kitabı okuyabilirsiniz.


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...