17 Aralık 2014 Çarşamba

Seri İncelemesi #1 (Bildirge Serisi)

Bildirge Serisi
Gemma Malley

Delidolu Yayınları
Üçleme (Triology)
Distopya 

 ★ ★ 

1- Bildirge
2- Direniş
3- Miras 


SERİ HAKKINDA:

 Uzun Ömürlülük ilaçları sayesinde insanların sonsuza kadar yaşayabildiği bir dünyada, yeni bireylere yer olmadığı için insanların bir tercih yapması gerekmektedir. 16 yaşına girmiş kişiler ya Bildirge'yi imzalayarak ölümsüzlüğe kavuşacak ya da her şeyden Vazgeçip çocuk sahibi olabileceklerdir. Bildirge'yi imzaladıkları halde yasalara karşı gelenler ise hapis cezasına çarptırılıp, çocukları elinden alınarak Artık olarak adlandırılacaktır.
 Artıklar dünyada var olmamaları gereken kişilerdir ve yapmaları gereken tek şey Yasallar için hizmet edip onları hoşnut tutmaktır. Büyük Depo, Artıkların adeta köle olarak yetiştirildiği, tüm dünyevi şeylerden uzak tutulduğu yerdir ve Anna Covey, Peter sayesinde bu tutsaklıktan kurtulacaktır.

 Bilimin ve distopyanın harmanlandığı toplamda 3 kitaptan oluşan Bildirge serisi ülkemizde her ne kadar fazla ilgi görmemiş olsa da, benim keyifle okuduğumu söylemeliyim. Ayrıca kitaplarda yer alan karakterlerin hepsini ayrı ayrı çok sevdiğimi bilmenizi isterim. Konusu itibariyle bir hayli ilginç olan seri aynı zamanda oldukça akıcı.  Bunun yanı sıra seride enteresan olan bir diğer şey ise her kitabın adeta final kitabıymış gibi sonlanması oldu. Heyecanın dorukta olduğu bir noktada bitmemesine rağmen bir diğer kitapta olayların nasıl gelişeceğini ben okur olarak bir hayli merak ettim. Serideki her kitabın başka bir çevirmen tarafından Türkçe'ye uyarlanmış olması da bir diğer dikkat çekici unsur. Delidolu Yayınları tarafından yayımlanan serinin kapak tasarımları ise çok sevimli. 

KİTAPLAR:



 Serinin ilk kitabı Bildirge baş karakterimiz Anna Covey'in ağzından yaşanılan dünyayı anlamızı sağlıyor.

 Anna'nın nasıl sorgulamadan dayatılan düzene ayak uydurduğunu ve Peter'ın Büyük Depo'ya gelişiyle nasıl gözlerinin açıldığını yine bu kitapta görebilmek mümkün.


 İkinci kitap Direniş ise maceranın daha da arttığı bir kitap olmuş.

 Bu kez anlatılanlara Peter'ın ve daha birçok karakterin bakış açılarından ortak oluyoruz ki kitabı sevmemdeki bir diğer etken de bu.

 Büyük Depo'da dönen oyunlar ve bu oyunları bozmaya çalışan gençler etkileyici. 


 Serinin son kitabı Miras'ta, yazar okurları gelecekle ilgili düşünmeye sevk ediyor.

 Sonsuz Yaşam Döngüsü'nün açığa çıktığı ve herkesin gerçeği kavradığı bu kitaptaki "sevgi" kavramı ise benim inanılmaz derece hoşuma gitti.

 Hepimiz bir gün bu dünyadan göçüp gideceğiz. O ana kadar yaşamın tadını çıkarmaya devam.

Miras Yazıma Ulaşmak İçin Tıklayın


SONSÖZ:

 Siz de tıpkı benim gibi distopyalardan hoşlanıyorsanız, ilgi çekici bir konuya sahip olan Bildirge Serisi'ni okumanızı öneririm.

 

Tüm Hakları Saklıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...